کشت هیدروپونیک میتواند تولید علوفه برای مصارف دامی را تا چند برابر افزایش داده و ضمن کاهش هزینهها صرفهجویی در مصرف آب را تا بیش از ۹۰ درصد به همراه داشته باشد.
در حال حاضر کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا بخش عمدهای از علوفه دامی خود را با کمک کشت هیدروپونیک تولید میکنند، افزود: مزیتهای فراوانی میتوان برای این نوع کشت نام برد که یکی از مهمترین آنها افزایش بهرهوری است. بهعنوان مثال، تولیدی که تنها در پنج مترمربع بهصورت هیدروپونیک صورت میگیرد، برابری میکند با میزان تولید همان علوفه در ۳۰ هکتار فضای باز. به عبارتی در کشت هیدروپونیک، طی یک هفته میتوان محصول را برداشت کرد، اما همین تولید در فضای باز حداقل ۱۲ هفته به طول میانجامد.
عدم مصرف سموم، تولید محصول با کیفیتتر و عدم نیاز به خاک در این نوع کشت از دیگر مزایایی است که میتوان برای آن معرفی کرد. ضمن اینکه از کمترین فضا میشود بیشتری بهره را برد.
اکنون حتی کشوری مانند انگلیس که از لحاظ تامین منابع آبی، مشکلی ندارد به کشت هیدروپونیک متمایل شده و مقدار قابل توجهی از علوفه مورد نیاز خود را از این راه تأمین میکند. این در حالی است که هنوز در ایران مخالفتهایی با این علم میشود و بنابراین سهم کشور در تولید علوفه از طریق این روش بسیار اندک است.
مهمترین دلایل مخالفتها را میزان بالای پروتئین موجود در علوفههای هیدروپونیک دانست به همین دلیل برخی کارشناسان میگویند که مصرف پروتئین زیاد در دامهای داشتی، باعث بروز سختزایی شده و بنابراین به دامها در طولانی مدت صدمه میزند. در حالی که میتوان جیره را بر حسب مقدار پروتئین موجود تنظیم و بالانس کرد تا این مشکل حل شود.
کشت هیدروپونیک، روشی است که در آن به جای خاک از نگهدارنده ریشه و آب مانند پشم سنگ، پوکههای معدنی، ماسه و… استفاده میشود و در حقیقت، شیوه کشت بدون خاک در کشاورزی است.
اگر دوست دارید این سیستم رو راه اندازی کنید در دوره های آموزشی فراساحل نگار شرکت کنید
۰۲۱۶۶۰۶۹۳۰۱