اخبار و مقالات, کشاورزی

درآمد حاصل از کشت زعفران چقدر است؟

اولین قدم در هر فعالیت اقتصادی بررسی هزینه‌ها و امکانات لازم و هم‌چنین دوره‌ی بازگشت سرمایه و درآمد حاصل از آن است. در دنیای امروز که رسانه و تبلیغات حرف اول را می‌زند باید بیشتر از هر زمان دیگری دقت کرد تا به دام سودجویان نیفتاد. ما در این مقاله یک شمای کلی از هزینه‌ و درآمد کاشت زعفران خاکی را بر اساس تجربه و واقعیات را به ساده ترین شکل ممکن آورده‌ایم و امیدواریم با دیدی باز و روشن به سمت کسب و کار زعفران بیایید.

هزینه‌ی کاشت زعفران

هزینه های کاشت زعفران خود به دو قسمت تقسیم می‌شود:

  • هزینه احداث مزرعه زعفران
  • هزینه نگه‌داری مزرعه زعفران

هزینه احداث مزرعه زعفران

تهیه‌ی زمین مناسب جهت کاشت زعفران

طبیعتا اولین گام برای کاشت زعفران وجود زمین مناسب است. در صورتی که زمینی برای کاشت زعفران ندارید هزینه‌های اولیه شما افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند. هزینه زمین با توجه به کیفیت و منطقه جغرافیایی زمین متفاوت است.

۱- تهیه‌ی کود گاوی

کود گاوی اولیه نیز بسیار مهم است و هزینه‌ایی بالغ بر ۲ تا ۴ میلیون تومان در هر هکتار خواهد داشت.

۲- تهیه‌ی پیاز زعفران

خرید پیاز زعفران نیز قسمتی مهم در کاشت زعفران است. هزینه پیاز مناسب با توجه به کیفیت و نوع پیاز و البته تراکم مورد نظر جهت کشت متغیر است و برای یک مزرعه خوب و عالی شما به ۱۰ تن پیاز در هر هکتار مزرعه نیاز خواهید داشت.

هزینه هر کیلو پیاز زعفران در سال ۹۹ برای کشت خاکی ۸-۹ هزار تومان است(قیمت عمده).

 

۳- آماده‌سازی زمین و کاشت پیازها

شخم و صاف کردن زمین و هزینه های کارگران جهت کاشت پیازها نیز جزئی از هزینه‌های اولیه کاشت زعفران است و این مورد نیز با توجه به امکانات انسانی و سخت‌افزاری شما هزینه‌های متفاوتی دارد.

۴- هزینه آبیاری

اگر زمین شما آب ندارد باید آب مورد نیاز خودرا خریداری کنید. هزینه آب نیز با توجه به منطقه مورد نظر شما متغیر است و تا ساعتی چند صد هزار تومان نیز می‌رسد.

برای احداث یک مزرعه عالی زعفران به چه‌مقدار سرمایه اولیه نیاز است؟

برای احداث یک  مزرعه عالی و بدون احتساب هزینه آب و زمین، شما به سرمایه‌ایی بالغ بر ۸۰ تا ۹۰ میلیون در هر هکتار نیاز خواهید داشت. و برای تراکم های کمتر پیاز، این هزینه به صورت قابل توجهی کاهش می‌یابد.

هزینه نگه‌داری مزرعه زعفران

علاوه بر هزینه‌های گفته شده هزینه ایی بالغ بر ۷ تا ۸ میلیون تومان در هر هکتار به منظور کود‌های همراه آبیاری و چند مرحله محلول ‌پاشی نیز نیاز است و هم‌چنین هزینه‌ایی بالغ بر ۱٫۵ میلیون تومان به ازای هرکیلو زعفران خشک برای فرایند چیدن و خشک کردن زعفران نیاز است.

این هزینه‌ها سالی یکبار انجام ‌می‌شود.

 

درآمد و دوره‌ی بازگشت سرمایه کاشت زعفران

پس از کشت زعفران، در آبان‌ماه همان سال زعفران به بار می‌نشیند ولی مقدار این زعفران خیلی کم است و به نوعی برداشت زعفران به حساب نمی‌آید.

در سال بعد در صورت مدیریت خوب و در نظر گرفتن فاکتور‌هایی مانند تجربه و مشاوره گرفتن از متخصصین این حوزه، تمام هزینه‌های شما بازخواهد گشت و به نقطه سر به سر خواهید رسید.

 

درآمد کاشت زعفران چگونه است؟

مزرعه زعفران شما به دو صورت برای شما سود‌آور خواهد بود. زعفران حاصل از مزرعه و تکثیر پیاز زعفران

مقدار برداشت زعفران در هکتار

سال استقرار پیاز

همانطور که گفتیم در این سال شما برداشت خاصی از مزرعه خود نخواهید داشت و نمی‌توان روی محصول سال اول حساب کرد. البته این‌طور نیست که هیچ زعفرانی نداشته باشید و می‌توانید مقداری از محصول را برداشت و از آن لذت ببرید.

منظور از سال استقرار پیاز سالی هست که ما زعفران را کشت میکنیم یعنی دقیقاً یک تا سه ماه بعد از کاشت زعفران

سال اول برداشت (یکسال بعد از کشت)

در سال اول برداشت به ازای هر یک تن پیاز زعفران کشت شده تا یک کیلوگرم زعفران خشک نصیب شما خواهد شد و هم چنین در صورت کاشت ۱۰ تن پیاز زعفران، شما در سال اول برداشت ۲۰ تا ۳۰ تن پیاز زعفران خواهید داشت و این پیاز‌ها خود سرمایه‌ای عظیم برای شما خواهد بود.

سال دوم برداشت

در سال دوم برداشت به ازای هر یک تن پیاز زعفران کشت شده تا ۲ کیلوگرم زعفران خشک نصیب شما خواهد شد.

سال‌های سوم تا پنجم

اوج بار زعفران شما در این دوره‌ی زمانی اتفاق می‌افتد و بین ۱۵ تا ۳۰ کیلو زعفران خشک به ازای ۱۰ تن پیاز در هر هکتار برای شما به بار خواهد نشست. هم‌چنین سرمایه پیاز شما به ۳۰ تا ۵۰ تن افزایش خواهد یافت.

سال های ششم و هفتم

در این سال میزان زعفران برداشتی شما کاهش خواهد یافت و به ۱۵ تا ۲۰ کیلو زعفران خشک در هر هکتار کاهش می‌یابد. ولی پیاز زعفران شما ممکن است تا ۷۰-۹۰ تن نیز افزایش داشته باشد.

نکته مهم و اساسی در مورد این آمار و ارقام این است که همه این‌ها بستگی به مدیریت و عملکرد عالی کشاورز دارد و محصول مزرعه شما و حجم پیاز شما در زیر زمین رابطه‌ی مستقیمی با عملکرد شما خواهد داشت.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید